13 Ekim 2023 12:41

Sancaktepe’de yükselen ses: Alper Yeğin!

Sancaktepe’nin en etkili siyasi figürlerinden Alper Yeğin, bölgede faaliyet yürüten yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Sancaktepe’de yükselen ses: Alper Yeğin!

Sancaktepe’de bulunan Seçim Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarını ağırlayan Metro A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili Alper Yeğin, oldukça samimi ve net açıklamalara imza attı.

Seçim koordinasyon merkezinin tanıtımını yapan Alper Yeğin, bu merkezde yapılacak faaliyetlerle ilgili detaylı paylaşımda bulundu. Sancaktepe halkı için bu binanın bir merkez olacağını belirten Yeğin, her katında vatandaşlarımızla güzel diyalog kurulacak faaliyetlere imza atacağız dedi.

“Sancaktepe Belediyesi’ni kazanacağız”

Sancaktepe Belediyesi ile ilgili eleştiriler yapan Alper Yeğin, geçmişten günümüze yaşanılan sürece değindi. Başkan Yeğin, “Sancaktepe Belediyesi’nin kötü yönetildiğini görüyoruz. Bunun bir kader olmadığını düşünüyoruz. Bu değişebilir. Değişime sonuna kadar inanıyoruz. Sancaktepe Belediyesi’ni kazanacağız. Sancaktepe’nin kazanabileceğini önce partililerimize iyi anlatacağız ki partililerimiz buna yürekten inanıyor. Sonra topluma doğru şekilde anlatacağız” dedi.

“Belediyenin kent vizyonu çok önemli”

Açıklamasına devam eden Yeğin, “Sancaktepe’nin son döneminde hepimizi üzen olaylar oldu. Bu olaylar Sancaktepe’nin kötü yönetildiğinin acı göstergesidir. İlçemiz yeşil alanlarıyla kötü yönetiliyor, park alanlarıyla  kötü yönetiliyor. İlçemizin bir  Belediye Başkanı var. Maalesef siyasi parti yöneticisi gibi hareket ediyor. Toplumun tamamına karşı sorumlu olduğunun farkında değil. Sancaktepe’nin gelecekle ilgili sorunları var. Komşu ilçelerimizde yaşama memnuniyeti %65’lere çıkmışken, Sancaktepe’de bu oran % 50. Bunu değiştirmemiz gerekir. Sancaktepe değerli bir konuma sahip, şehrin giriş çıkış yollarına yakın. Bunları çok güzel değerlendirmemiz lazım. Maalesef ki yeşil alanda kötü bir noktadayız. Eğitim noktasında kötü bir noktadayız. Belediyenin kent vizyonu çok önemli. Belediye olarak böyle bir vizyon ortaya konulduğunda bunların hepsini rahatlıkla değiştirebiliriz. Biz bunların hepsini değiştirecek vizyona sahibiz, insan kaynağına sahibiz. 4 yıldır İstanbul’u yönetiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu öncülüğünde İstanbul’u daha yaşanılır bir kent haline getirdik” dedi.

“Sancaktepe tarihinin en büyük yatırımını İBB olarak yaptık”

İBB olarak faaliyetlere değinen Yeğin, “Sancaktepe’ye İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak tarihin en büyük kamu yatırımını yaptık. Göreve geldiğimizde %4 olan Sancaktepe – Çekmeköy metrosu şuan, % 81 oranında tamamlandı. Yakın zamanda 4 durak daha açılacak. Samandıra’daki bir vatandaşımız Üsküdar’a, Bostancı’ya, Ümraniye’ye metro ile gidebilecek. Ayazma yeşil alan vadisini yapıyoruz. Belediyenin önündeki park 30 bin metrekareyken biz 150 bin metrekare yeşil alan parkını tamamlamak üzereyiz. Yakın zamanda açılışı yapılacak şuanda %90 oranında tamamlandı. İçinde birçok spor dallarında faaliyetler olacak, muazzam bir organizasyon mevcut. Sancaktepe’yi cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

Yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi aktarımına devam eden Yeğin, “Bahçelievler Caddemizde prestij cadde yapımı başladı. Keleşyolu Caddesi tek yön olarak yeniden dizayn ediliyor. Sancaktepe’de bir tane kreşimiz yoktu. Bizim yönetime gelmemizle birlikte 3 kreşi hizmete soktuk, 9 kreş tahsisini daha yaptık. Burada arazi sıkıntısı var, çok daha kreş yapabilirdik. Sancaktepe Belediyesi bize arazi tahsisi yapmadı. Biz bu arazileri İSKİ’nin parsellerinden bulduk. Yaklaşık 6 tane kreşin tahsisi başladı. Yaşar Kemal Kütüphanesi’ni yaptık Meclis Mahallesi’nde. O kütüphaneden Türkiye birincisi çıktı. Büyükşehir belediyesi olarak yapıyoruz bunları. İlçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi uyumlu çalışırsa çok daha büyük hizmetleri getireceğiz” dedi.

Yeğin, “Bana çok sorular geliyor aday adaylığı ile ilgili. Partimizin bizleri bağlayan kuralları var. Partimizin şuan aday adaylığı genelgesi gelmedi. Bu genelgeyi bekliyoruz. Bu süreç olduğunda resmi aday adaylığı başvurusunu yapacağız. Bir vizyon ile aday adaylığı tanıtım toplantısı yapacağız. Bu süreçte Metro A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili görevimden İBB Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu’nun onayıyla ayrılacağım. Yasal bir engel yok fakat etik olan budur. Ekrem Başkanımıza Sancaktepe ile ilgili fikirlerimi paylaştım” dedi.

Basın toplantısı soru cevap usulüyle devam etti. İstanbul Aktüel İmtiyaz Sahibi Mücahit Ak, “Genel seçimin kaybedilmesi sonrası toplumda bir tepki oluştu. Değişim olmazsa sandığa gitmeyeceğim diyen bir seçmen var. Bir yanda da Kemal bey giderse Partinin yarısı gider diyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi gibi isimler mevcut. Değişim veya değişmeme sürecinin Sancaktepe’ye olumlu – olumsuz etkisi ne olur?” sorusunu sordu.

Soruya tüm içtenliği ile cevap veren Alper Yeğin, “Türkiye’de baskıcı yönetim anlayışı var. Azerbaycan ve Rusya tipi anlayışa evrilmek isteniyor. Bu tarz ülkelerde muhalefetin % kaç oy aldığını iyi incelemek gerekir. Toplumun bütün katmanları Kemal beye oy verdi. %48 oy verildi. Net bir şekilde kazanmak için mücadele ettik, kazanacağımıza inandık fakat kaybettik. Sn. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan adayı olur delege oy verir vermez, aday olmaz farklı bir isim gelir, gelmez. Bunu süreç gösterecek fakat bizim odaklandığımız nokta çok farklı. Ortaya konulmuş %48 oy var, İstanbul’un birçok ilçesinde AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geri düştü. Bizim bu vizyonu büyüterek yerel seçimlerde İstanbul’da 25 Belediyeyi kazanmamız lazım. Biz bu ruhla mücadele edeceğiz. Seçmenlerin neden %48 oy alındı diye tepkisi yok. Seçmenlerimizin seçim sonrası süreç yönetimine yönelik tepkisi var. Bunu iyi okumalıyız. Gelelim Ataşehir’e. Ataşehir kazanılmayacak bir bölge olarak anlatılıyordu. Battal beyin bölgedeki çalışmaları Ataşehir’i bize kazandırdı. Ataşehir Belediye Başkanımızın söylemlerine gelecek olursak, Ataşehir Belediye Başkanımız Ataşehir’de %65’leri hedeflemeli, oyunu arttırmalı. Çevre ilçelere Üsküdar’a, Sancaktepe’ye, Çekmeköy’e, Beykoz’a yerel yönetimlerin kazanılması konusunda nasıl bir katkı sunulur buralara ne gibi destek verebilir, bunları düşünelim bunlara efor harcayalım. Şahıslar fanidir, asli olan milli mücadele meydanlarında kurulan partimizin temsil ettiği değerleridir” dedi.

Program soru cevaplar sonrası toplu resim ile son buldu.