28 Kasım 2021 17:47

GMG Onursal Başkanı Cengiz Aygün’den yurt dışında kritik temaslar

Gün Medya Grup Onursal Başkanı Cengiz Aygün, ekonomik anlamda yurt içi ve yurt dışı temaslarını sürdürüyor.

GMG Onursal Başkanı Cengiz Aygün’den yurt dışında kritik temaslar

GMG Onursal Başkanı Cengiz Aygün, Türkiye’ye yatırımlar içeren temaslarını sürdürmeye devam ediyor. Volkswagen ve Porsche’nin sahibinin damadı ve hissedarı olan Dr. Peter Lange ile video konferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıllarda Başkan Cengiz Aygün’ün Çırağan Sarayı’nda misafiri olan Lange ve beraberindeki heyet, görüşmede Türkiye ile ilgili olumlu düşüncelerini paylaşmıştı.

Türkiye’nin ekonomik olarak kıskaca alındığı bir dönemde, dünyaca bilinen ve tanınan iş insanlarının harekete geçmesi değerli olarak yorumlanırken Başkan Aygün, Dr. Ralph Beckmann, Uwe D. Koeberich ve birçok iş insanı ile temas kurdu.

Ardından Amerika, Katar, Libya, İngiltere, Sicilya, Fransa, Tunus, Bulgaristan ve Yunanistan gibi ülkelerde görüşmeler gerçekleştiren Başkan Aygün, Yunanistan’da eski dostlarından dünyaca ünlü medya kuruluşu BBC’nin sahibi Stratis Scleparis ile görüştü.

Bir süre Midilli Adası’nda bulunan Aygün, burada Coloni Belediye Başkanı Taxiarchis Verros’un da misafiri oldu.

Ardından Adalar Valisi Popi Stratis Gomos’un konuğu olan Cengiz Aygün sosyal medya hesabından, “Değerli dostum eski bürokrat iş insanı Stratis Gomos bana çok anlamlı bir hediye verdi, onur duydum. 1800’lü yıllara ait bir olimpiyat kitabı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yapılması planlanan yatırımlar konusunda Aktüel Medyalar İmtiyaz Sahibi Mücahit Ak’a konuşan Başkan Aygün, ‘’Ülkemiz kesinlikle yatırım için bir cazibe merkezidir. Dostlarımız da bunun farkındalar’’ ifadelerini kullandı.

Yurt dışında olduğu için Türk – Libya konseyi toplantısına telekonferansla katılan Aygün, oğlu Ali Aygün aracılığıyla Libya Devlet Bakanı’ndan plaketi takdim aldı. Türkiye Cumhuriyeti Mavi vatanda Libya ile kritik bir süreç yürütüyor.

Akdeniz ve Doğu Akdeniz konusunda oldukça hassas bir süreç yürütüldüğünü ifade eden Cengiz Aygün, memleketi Kastamonu’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’u ağırladı.

Ziyaret sonrasında Bakan Taçoy’a milli motiflerin olduğu özel bir kılıç hediye edildi.

İçine kapanan bir Türkiye değil dünyaya açılan ve etkili bir Türkiye için diyalogların hızlandırılması bekleniliyor.